top of page

6 persoons koetshuis

Landelijk gelegen aan de Elfsteden route, aan de rand van het Leeuwarder bos  en op een steenworp afstand van Leeuwarden, verhuren wij ons 6 persoons vakantiehuis " Het Koetshuis "  in Jelsum. Het voormalige koetshuis hebben we verbouwd tot een prachtig vakantiehuis en staat naast onze boerderij met een eigen terras op het zuiden. Wil je verblijven in een rustige omgeving waar de natuur de  hoofdrol speelt dan is dit appartement iets voor jou.

Wij, Ate en Gerda zijn sinds 2015 eigenaar en hebben onze boerderij in Jelsum volledig duurzaam gemaakt. 

Een vakantiehuis vlakbij de stad, maar midden in de natuur waar je heel goed kan fietsen, wandelen, vissen of watersporten. Wij hebben een eigen aanlegsteiger waar je heerlijk kan zwemmen of suppen. 

Verder verbouwen wij biologische groente en fruit en tref je schapen, mini koeien en kippen aan. Ook ooievaars en herten zijn regelmatig te gast bij ons. Je fietst in 15 minuten naar Leeuwarden, maar wil je een stuk van de Elfsteden route fietsen dan ben je via een pontje ook zo in Bartlehiem. Onderweg in Wyns een hapje eten en je door de kok weer laten overzetten met de pont? Je kan natuurlijk ook gaan barbecuen, want wij bieden een biologisch vleespakket van onze buren aan! Een dagje Ameland? Je bent met de auto in 22 minuten bij de veerboot die je in een half uurtje overzet voor een lekker dagje strand. En last but not least staat Friesland op nummer 3 in de Lonely planet.  Laat je verrassen en kom bij ons genieten.

 

Recensies koetshuis

Geweldige locatie midden in de natuur (inclusief heerlijk vrij uitzicht en mogelijkheid tot zwemmen in natuurwater), en toch op maar tien minuutjes fietsen van het gezellige Leeuwarden. Het huisje was nog ruimer dan we dachten, met alle voorzieningen die je nodig hebt en goed schoongemaakt. Gerda en haar gezin zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk. Mijn moeder, zusje en ik hebben een top verblijf gehad en raden het Koetshuis aan iedereen aan!

Top locatie! Prachtig huis, groter dan op de foto’s. Alles wat je nodig zou kunnen hebben is aanwezig of wordt voor je geregeld. Met 6 Vriendinnen hier verbleven. We hebben genoten van de rust, het prachtige uitzicht, de stijlvolle inrichting en de stad Leeuwarden. We komen zeker terug met onze gezinnen!

Het Koetshuis is een hip ingericht, ruim huisje en van werkelijk alle gemakken en luxe voorzien. Host-echtpaar Gerda & Ate tonen het gezellig te vinden dat je er bent. Onze meiden waren in de wolken met de voetbal die ze speciaal voor hen waren gaan halen. De boerderij (waaraan dit koetshuisje vast zit) ligt in een prachtig landschap, wat uitnodigt tot fietsen, wandelen en rennen. Buiten bij de locatie heb je zoveel ruimte dat je vanzelf aan de buitenspelletjes gaat. Binnen 15 minuten sta je geparkeerd in het centrum van Leeuwarden waar wij ons enorm vermaakt hebben (stadswandeling met free-tours (wel betalen!), Fries museum met tentoonstelling Rembrandt &Saskia, Verzetsmuseum, Princessehof, shoppen & heerlijk gegeten). Een aanrader!

bottom of page