top of page

4 persoons yurt

Een yurt vlak bij de stad Leeuwarden, maar helemaal vrij midden in de natuur waar je heel goed kan fietsen, vissen of watersporten

 Sinds kort hebben we ook een boothelling  voor kleine boten. Verder verbouwen wij biologische groente en fruit. Wij verkopen biologisch rundvlees, kaas en ijs van onze buren. Ook ooievaars en herten zijn regelmatig gast bij ons. Je fietst in 15 minuten naar Leeuwarden, maar wil je een stuk van de Elfsteden route fietsen dan ben je via een pontje ook zo in Bartlehiem. Onderweg in Wyns een hapje eten en je door de kok weer laten overzetten met de pont? Laat je verrassen en kom bij ons genieten.

Even helemaal genieten van de rust en het eenvoudige leven? Dat kan in onze prachtige sfeervolle en authentieke Mongoolse yurt in Jelsum. Door de glazen koepel in het dak kun je in de nacht de sterrenhemel zien. De yurt staat op grond van een boerderij met vrij zicht over de weilanden en de Dokkumer Ee . Er zijn kippen bij de yurt, en een mini-koe en regelmatig reeën en zwanen te zien. Het is een eco-vriendelijk paradijsje waar je echt even de tijd hebt voor jezelf en elkaar. De centrale houtkachel zorgt voor de benodigde warmte en gezelligheid, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt. Door de glazen koepel in het dak kun je 's nachts de sterrenhemel zien.  Hier kun je ervaren hoe het is om zelfvoorzienend te leven en volledig te onthaasten. Handdoeken, badjassen, bedlinnen en Eco zeep zijn aanwezig. Verder is er een privé composttoilet en een buitendouche met stromend warm water. Wij zetten een korf hout voor u klaar. Indien u meer hout wenst te gebruiken kan dit geregeld worden.

 

Recensies yurt

Boven verwachting mooi! Schoon en goede communicatie met de hosts. Deze yurt met open haard heeft ons goed warm gehouden in het herfstweer. Wij komen zeker een keer terug!

Prachtige yurt en echt unieke beleving, fantastisch! Gastvrije ontvangst en genieten in alle rust. Maar echt die yurt ..zo mooi!

De yurt is echt prachtig en het ontbreekt je aan niets, heerlijk geslapen en de open haard was vannacht heerlijk na het sterren kijken, dank jullie wel

Gerda en Ate zijn fantastisch hosts! Ze waren flexibel in onze aankomsttijd en ook toen we later vroegen of er nog twee personen bij konden aansluiten. Heel fijn! We hebben heerlijk gevaren in het fluisterbootje. Met alle dieren en zo'n mooie tuin om je heen kun je genieten van het buiten zijn. De yurt is mooi ingericht en het grote bed sliep heel goed. Een aanrader deze yurt!

bottom of page